Koka karotes un lāpstiņas neizmetu: stāstu, priekš kam un kur es pielietoju (ļoti vajadzīga lieta virtuvē, 10 pielietojuma veidi)

Iespējams, ka tev kaut kur tālākajā atvilktnes stūrī “stāv” koka lāpstiņa (vai karote), par kuru jau sen esi aizmirsis. Pēdējā laikā daudzi cilvēki (arī es) izmanto plastmasas virtuves piederumus. Bet es joprojām neizmetu koka! Un nesen man pat nācās pirkt jaunas, jo vecos aizvedu uz vasarnīcu (un viņiem tos vajadzēja “pareizi”). Dažreiz jūs vienkārši nevarat iztikt bez šādiem virtuves piederumiem.

Jā, koka karotes un lāpstiņas tika izgudrotas galvenokārt ēdiena maisīšanai pannā vai vai katlā. Bet es jums parādīšu vēl 10 veidus, kā izmantot šādus virtuves piederumus. Ja izmantojat to citā veidā, lūdzu, dalieties ar savām idejām. Komentāros vienmēr atrodu sev ko jaunu, par ko liels paldies!

Kad es gatavoju karameli, es vienmēr izmantoju koka lāpstiņu! Karameles recepte ir vienkārša, taču ar saviem smalkumiem. Un, ja jūs darāt kaut ko nepareizi, nekas var neizdoties. Viens no šiem smalkumiem ir koka lāpstiņa! Karamele pie tā nelīp. Šeit labāk neizmantot plastmasu vai metālu.

Ko darīt, ja nav dārzeņu žāvētāja? Viss ir vienkārši: izmantot cepeškrāsni. Rudenī man tā gadās, ka arī žāvētājs strādā un cepeškrāsni nākas ieslēgt, lai kaltētu(piemēram, tomātus sezonā).

Tad lūk, lai viss labi izdodas, koka karoti palieku zem cepeškrāsns durtiņām, lai būtu sprauga tvaika izejai.

Mana mamma, starp citu, vecās koka lāpstiņas izmanto savās dobēs kā marķieri! (raksta uz tiem kaut kādus apzīmējumus, dažreiz vienkārši ar nazi saskrāpē – un vairs precīzi nenoslaucīsi).

Lasi vēl: Ideālas zvaigžņu zīmju savienības: kurš ir radīts viens otram?

Bet var arī kaut kur kaut ko “piespraust” ar šādu karoti. Vai maisot kaut kādus mēslošanas līdzekļus.

 

 

Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu…

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment